logo

Kurs gotowania

Dołącz do nas już teraz!

Zapisz się

Wybierz szkołę

Nasze oddziały

Jesteśmy elastyczni, organizujemy kursy na miarę Twoich potrzeb i możliwości. 

Powiedz czego potrzebujesz, my zrobimy resztę.


KURS GOTOWANIA

Kurs trwa 30 godzin dydaktycznych
Zajęcia odbywają się w tygodniu lub weekendy. 

Kurs Gotowanie - Warsztaty kulinarne, przeznaczony jest w głównej mierze dla osób , które planują rozpoczęcie pracy w małej gastronomii, ale też dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem hobbistycznie. Wiedza, którą uzyskają po zakończonym kursie pozwoli uczestnikowi nawet nie posiadającemu doświadczenia, stać się atrakcyjnym na rynku pracy. Ukończenie proponowanego kursu może stanowić kartę przetargową podczas rekrutacji ale też pozwoli na zdobycie umiejętności przygotowywania atrakcyjnych smakowo i wizualnie potraw.

Zajęcia realizowane są w małych grupach, co pozwala trenerowi na bezpośredni kontakt z każdym z uczestników. Wszelkie pytania pojawiające się w trakcie kursu rozwiązywane są na bieżąco, tak aby kursanci otrzymali podczas zajęć maksimum informacji, które będą im przydatne w dalszej pracy. 

Na kursie Gotowanie - Warsztaty kulinarne, nauczymy uczestnika zasad przygotowywania potraw z najważniejszych grup żywieniowych. Pokażemy jakie są zasady łączenia poszczególnych składników pokarmowych. Osoby biorące udział w kursie zapoznają się też z zasadami prowadzenia małej gastronomi oraz firmy cateringowej.

Ramowy program kursu:

  1. Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna
  2. Obsługa maszyn i urządzeń
  3. Sporządzanie potraw z warzyw
  4. Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich
  5. Sporządzanie zup
  6. Sporządzanie potraw mącznych
  7. Ciasta ziemniaczane
  8. Zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii
  9. Potrawy z drobiu
  10. Potrawy z ryb
  11. Catering
Po ukończeniu szkolenia wystawiamy zaświadczenie Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Certyfikat ukończenia szkolenia. 


 

Bądź na bieżąco ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój email został dodany do naszego newslettera