logo

Specjalista ds. dietetyki

Dołącz do nas już teraz!

Zapisz się

Wybierz szkołę

Nasze oddziały

Kierunek: Dietetyka 229301

Podbudowa programowa: szkoła dająca wykształcenie średnie.


Nauka trwa 1 rok, tj. 2 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym.
Wystawiamy zaświadczenia do ZUS

Warunki rekrutacji

W  BLUE naukę możesz rozpocząć  od semestru letniego (wrzesień) lub od semestru zimowego ( luty). Nabór prowadzimy przez cały rok!

Nie czekaj do ostatniej chwili, bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Aby zapisać się do jednej ze szkół BLUE przyjdź do naszego biura lub wypełnij formularz zamieszczony na stronie.

Przy zapisie gwarantujemy minimum formalności.

Doradzamy przy wyborze zawodu.

 

Potrzebne  dokumenty:

Oryginał świadectwa ukończenia szkoły średniej (duplikat, kopia lub kserokopia potwierdzona notarialnie)

Podanie o przyjęcie (na druku szkoły) lub formularz zamieszczony na stronie

Dowód osobisty do wglądu

Szkolny plan nauczania:

L.p. Obowiązkowe zajęcia edukacyjne Semestr I Semestr II Razem
1 Anatomia i fizjologia człowieka 20   20
2 Podstawy biochemii 20   20
3 Mikrobiologia żywności 20   20
4 Zasady żywienia człowieka 50   50
5 Dietetyka pediatryczna 20   20
6 Dietetyka w stanach chorobowych   20 20
7 Żywienie i suplementacja sportowców   20 20
8 Analiza i ocena jakości żywności   20 20
9 Zdrowa żywność   20 20
10 Organizacja usług w zakresie dietetyki   20 20
11 Język angielski w ochronie zdrowia i dietetyce   20 20
12 Zajęcia praktyczne – jadłospisy dla różnych odbiorców   30 30
Razem 130 150 280

 

Ograniczona liczba miejsc  ZAPISZ SIĘ JUŻ TERAZ

 

Dietetyk posiada wiedzę z zakresu żywienia człowieka oraz przygotowywania jadłospisów zgodnie z normami żywieniowymi oraz z uwzględnieniem wieku i stanu zdrowia pacjentów. 

Praca: Po ukończeniu kształcenia masz możliwość pracy w placówkach zbiorowego żywienia, centrach odnowy biologicznej, ośrodkach sportu i rekreacji oraz organizacjach konsumenckich. 

 

BĄDŹ NA BIEŻĄCO ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój email został dodany do naszego newslettera