logo

Szef kuchni

Dołącz do nas już teraz!

Zapisz się

Wybierz szkołę

Nasze oddziały

Kierunek: Szef kuchni

Podbudowa programowa: szkoła dająca wykształcenie średnie.


Nauka trwa 1 rok, tj. 2 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym.
Wystawiamy zaświadczenia do ZUS

Warunki rekrutacji

W  BLUE naukę możesz rozpocząć  od semestru letniego (wrzesień) lub od semestru zimowego ( luty). Nabór prowadzimy przez cały rok!

Nie czekaj do ostatniej chwili, bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Aby zapisać się do jednej ze szkół BLUE przyjdź do naszego biura lub wypełnij formularz zamieszczony na stronie.

Przy zapisie gwarantujemy minimum formalności.

Doradzamy przy wyborze zawodu.

 

Potrzebne  dokumenty:

Oryginał świadectwa ukończenia szkoły średniej (duplikat, kopia lub kserokopia potwierdzona notarialnie)

Podanie o przyjęcie (na druku szkoły) lub formularz zamieszczony na stronie

Dowód osobisty do wglądu

Szkolny plan nauczania:

Lp.

Obowiązkowe zajęcia edukacyjne

Semestr I

Semestr II

Razem

1

Zasady prawidłowego żywienia człowieka

20

 

20

2

Technologia  gastronomiczna z elementami systemu HCCAP

20

 

20

3

Struktura organizacyjna i zarządzanie zakładem gastronomicznym

10

10

20

4

Pracownia gastronomiczna – kuchnia tradycyjna

20

50

70

5

Doskonalenie sztuki kulinarnej – modne i popularne potrawy z różnych stron świata

30

40

70

6

Obsługa klienta

 

15

15

7

Język angielski

10

15

15

Razem

110

130

240

 

Ograniczona liczba miejsc  ZAPISZ SIĘ JUŻ TERAZ

 

Szef kuchni zajmuje się przygotowywaniem potraw, jak również dań dostosowanych do indywidualnych wymagań klienta. Sprawuje nadzór nad pracą w kuchni, układa menu oraz zarządza środkami wydatkami na produkty spożywcze.

Praca: Po ukończeniu możesz pracować w : hotelach, restauracjach, stołówkach, ośrodkach wypoczynkowych lub też otworzyć własną działalność cateringową.   

 

Bądź na bieżąco ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój email został dodany do naszego newslettera