logo

Barman

Dołącz do nas już teraz!

Zapisz się

Wybierz szkołę

Nasze oddziały

Kierunek: Barman 513202

Podbudowa programowa: szkoła dająca wykształcenie średnie.


Nauka trwa 1 rok, tj. 2 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym.
Wystawiamy zaświadczenia do ZUS

Warunki rekrutacji

W  BLUE naukę możesz rozpocząć  od semestru letniego (wrzesień) lub od semestru zimowego ( luty). Nabór prowadzimy przez cały rok!

Nie czekaj do ostatniej chwili, bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Aby zapisać się do jednej ze szkół BLUE przyjdź do naszego biura lub wypełnij formularz zamieszczony na stronie.

Przy zapisie gwarantujemy minimum formalności.

Doradzamy przy wyborze zawodu.

 

Potrzebne  dokumenty :

Oryginał świadectwa ukończenia szkoły średniej (duplikat, kopia lub kserokopia potwierdzona notarialnie)

Podanie o przyjęcie (na druku szkoły) lub formularz zamieszczony na stronie

Dowód osobisty do wglądu

Szkolny plan nauczania:

L.p.

Obowiązkowe zajęcia edukacyjne

Semestr I

Semestr II

Razem

1

Sylwetka barmana

10

 

10

2

Kultura i etyka zawodu barmana

10

 

10

3

Sprzęt barowy, narzędzia i akcesoria barowe oraz zasady bhp

20

 

20

4

Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych

40

 

40

5

Wódki czyste i gatunkowe, wina i piwa

30

 

30

6

Techniki mieszania i nauka mieszania

 

20

20

7

Zajęcia praktyczne technik miksowania

 

50

50

8

Alternatywna sztuka barmańska

 

30

30

9

Język angielski w zawodzie barmana

 

30

30

Razem

110

130

240


Ograniczona liczba miejsc  ZAPISZ SIĘ JUŻ TERAZ

 

Barman przygotowuje, eksponuje, wydaje i serwuje wyroby kulinarne i napoje konsumentom. Sporządza i przygotowuje wybrane dania gorące, przystawki, desery i napoje z zastosowaniem różnych technik i narzędzi wg przepisów własnych bądź receptur krajowych lub międzynarodowych

Praca: Po ukończeniu nauki możesz pracować w barach, klubach, hotelach, bufetach różnego rodzaju placówek gastronomicznych.
 

Bądź na bieżąco ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój email został dodany do naszego newslettera